Synoz

150,00 leicu TVA

Produsul este un dispozitiv medical utilizat pentru injectarea în articulații, pentru a restabili proprietățile vîscoelastice naturale ale lichidului sinovial.

Scopul utilizării și indicația

Produsul este un dispozitiv medical utilizat pentru injectarea în articulații sinoviale (genunchi, șold, gleznă și umăr), pentru a restabili proprietățile vîscoelastice naturale ale lichidului sinovial (viscosuplimentare). Este indicat pentru tratamentul durerilor și mobilității reduse ca urmare a modificărilor degenerative sau traumatice la nivelul articulațiilor sinoviale (osteoartrită).

Descriere

Produsul constă dintr-o soluție sterilă, izotonică, vîscoelastică, de uz intraarticular, livratp într-o seringă gata de utilizare. O seringă gata de utilizare conține 2 ml de soluție vîscoelastică. 1 ml produs conține 10 mg (1 %) hialuronat de sodiu, de asemenea clorură de sodiu, monohidrogenfosfat de sodiu, acid citric și apă pentru preparate injectabile. Produsul este livrat steril și este destinat numai pentru unică folosință. Produsul este sterilizat prin aburi fierbinți în blister. NU sunt utilizate materiale de origine animală în cursul fabricației produsului sau ca materie primă. În produs nu sunt incluse preparate farmaceutice.

Eficiență și mod de ațiune

La pacienții suferind de afecțiuni degenerative ale articulațiilor (osteoartrită), vîscoelasticitatea lichidului sinovial este afectată semnificativ. Aceasta determină suprasolicitarea mecanică a articulației și duce la distrugerea cartilajului articular, având ca urmare o mobilitate limitată și însoțită de dureri a articulației. Proprietățile lubrifiante și de amortizare a șocurilor ale acestui produs ajută la reducerea durerilor și ameliorarea mobilității articulare. Acest efect poate persista timp de mai multe luni în urma unui ciclu de tratament de trei până la cinci injecții intraarticulare.